play

Lintukiikarit tunniksi kaulaan viikonloppuna

Karjalainen

Tänä viikonloppuna järjestetään Pihabongaus, jossa lintuja tarkkaillaan omalla pihalla tai muulla sopivalla paikalla vapaavalintaisen tunnin ajan tänään lauantaina 28.1. tai huomenna sunnuntaina 29.1.
Havaitut ja tunnistetut lintulajit sekä niiden yksilömäärät kirjataan ylös. Jotta samoja yksilöitä ei laskettaisi useaan kertaan, ilmoitettava yksilömäärä on se, miten paljon saman lintulajin yksilöitä on näkyvissä enimmillään samaan aikaan.
 Ilmoita havaitsemasi lajit ja laskemasi maksimimäärät BirdLife Suomelle viimeistään 3.2. osoitteessa www.pihabongaus.fi, josta löytyy lisätietoja tapahtumasta. Havainnot voi ilmoittaa myös postikortilla osoitteeseen BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.
Postikortissa on mainittava lintuhavaintojen lisäksi havainnoitsijan ja havaintopaikan osoitteet, havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä.
Viime talvena pihabongauksen runsaimmat lajit Pohjois-Karjalassa olivat talitiainen, keltasirkku ja viherpeippo. Yhteensä Pohjois-Karjalasta ilmoitettiin lähes 20 000 lintuyksilöä.