Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Kotimaa

Murhasyyte Noljakan ampumisesta

  • Karjalainen
Joensuun Noljakassa maaliskuussa tapahtuneesta, 32-vuotiaan miehen kuolemaan johtaneesta, ammuskelusta luettiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa syytteitä kahdelle miehelle.

34-vuotiaalle joensuulaismiehelle luettiin syyte ensisijaisesti murhasta ja toissijaisesti taposta. 31-vuotiaalle joensuulaismiehelle luettiin syytteet avunannosta murhaan tai tappoon sekä ampuma-ase- ja huumausainerikoksesta.

Syyttäjän mukaan ampuja houkutteli uhrin suunnitelmallisesti Kaislarannantiellä sijaitsevaan asuntoon asianosaisten kesken viikon kestäneen riidan jälkeen ja ampui hänet katkaistulla pienoiskiväärillä lähes välittömästi, kun mies saapui parvekkeen oven kautta sisälle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asunto ja luvaton ase olivat avunannosta syytteen saaneen miehen. Ampuja ja asunnonhaltija poistuivat ampumisen jälkeen asunnosta. Sinne jäänyt uhri hoiperteli viereiselle parkkipaikalle, jossa menehtyi ampumavamman ja siitä seuranneen sisäisen verenvuodon seurauksena.

Syyttäjän mielestä houkuttelun lisäksi suunnitelmallisuutta ja murhasyytettä tukee myös se, että tekijä oli varannut kiväärin valmiiksi käden ulottuville. Jutulle on varattu käräjäoikeudessa kolme käsittelypäivää.

Syytteistä tarkemmin huomisessa Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa