play

Varoitus: Viikonlopun liikenne menee sekaisin

Karjalainen

Vaikeat keliolot koettelevat Suomen rata- ja tieliikennettä. Sääennusteet lupaavat viikonlopuksi koko maahan luvattu kovaa pakkasta, mikä aiheuttaa ongelmia erityisesti rautateillä. Lisäksi Uudellemaalle odotetaan lumikuuroja ja tuulta, mikä sotkee etenkin pääkaupunkiseudun tieliikennettä, varoittaa Liikennevirasto.

Liikenneviraston mukaan keliongelmien vaatimiin kunnossapitotoimenpiteisiin on varauduttu niin maantie- kuin rautatieliikenteessäkin. Rautateillä lumitöitä tehdään ennakoiden, mutta jo yhden junan myöhästyminen voi myöhästyttää muitakin junia, jolloin junien myöhästymiset voivat ketjuuntua.

Ennakointi on tarpeen erityisesti Helsingin suuntaan ajettaessa erittäin huonon näkyvyyden vuoksi, sillä Etelä-Suomen huono ajokeli voi tulla eteen hyvin yllättäen, kun muualla maassa vallitsee normaali talvinen ajokeli.
Pohjois-Karjalaan on luvattu viikonlopuksi edelleen noin 25 asteen pakkaslukemia, mutta lukemat voivat heitellä paikallisesti paljonkin. Lumisateita on odotettavissa sunnuntaina, jolloin tiet voivat muuttua aiempaa liukkaammiksi.