Sunnuntai, 22.9.2019 
Mauri
Kotimaa

Maalarimestarit karttavat sekundan tekemistä

  • Karjalainen
Kari Vanninen, Veli-Matti Elo ja Vesa Inkinen suorittivat maalarimestarin erikoisammattitutkinnon. Kari Vanninen, Veli-Matti Elo ja Vesa Inkinen suorittivat maalarimestarin erikoisammattitutkinnon.
Maalarimestarien määrä tuplaantui Joensuussa kesällä. Kaupungissa on jatkossa seitsemän maalarimestarin erikoisammattitutkinnon suorittanutta rakennusmaalausalan ammattilaista. Lemminkäisellä työskentelevä Kari Vanninen, 55, ja Jokivärin maalarit Veli-Matti Elo, 41, ja Vesa Inkinen, 50, saivat puolitoista vuotta kestäneet opintonsa päätökseen.

Maalarimestarin erikoisammattitutkinnon suorittaminen on Suomessa vielä melko harvinaista. Suomesta löytyy vain 251 maalarimestaria.

Elo, Vanninen ja Inkinen suorittivat tutkintonsa oppisopimuksella. Miehet harmittelevat, että osa maalareista ei pysty opiskelemaan kaksi vuotta kestävällä oppisopimuksella, sillä monissa firmoissa maalarit tietävät heillä olevan töitä vain muutaman kuukauden päähän. Miesten opiskelu painottui esimiestutkintoon. Uudisrakentamiseen painottuvassa työssään Kari Vanninen tekee esimiehelle kuuluvia töitä, mutta julkisivumaalauksia ahertava Elo ja korjausrakennuspuolella työskentelevä Inkinen tekevät töitään melko itsenäisesti. Maalarit saivat eniten hyötyä työhönsä teoriaopinnoista, kuten sopimusehdoista ja rakennuslaista. Miehet tietävät paremmin myös laatuvaatimuksista ja vastuista. Koulutus sisälsi myös kustannuslaskentaa ja työmaanhoitoa. Tutkinto lisää vastuuta työssä. Miehet vakuuttavat, että työssä ei tehdä tieten tahtoen sutta ja sekundaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa