Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Kotimaa

Oulu eli Nokian menestyksen siivin satumaisia vuosia

  • Karjalainen/Sunnuntaisuomalainen
Matkapuhelimet työllistivät parhaimmillaan Oulussa 2·500 henkeä. Matkapuhelimet työllistivät parhaimmillaan Oulussa 2·500 henkeä.

Nokian työntekijät Oulun Peltolassa havahtuivat tiistaina muun Suomen kanssa merkittävän aikakauden päättymiseen maan taloushistoriassa. Suomalaisyhtiö möi matkapuhelinliiketoimintansa yhdysvaltalaiselle Microsoftille 5,44 miljardilla eurolla.

Pohjoissuomalainen Oulu eli Nokian menestyksen siivin satumaisia vuosia, kun matkapuhelimet työllistivät parhaimmillaan 2 500 henkeä. Nyt työntekijöitä on jäljellä enää 550. Nokian imussa nousseita alihankintaylityksiä oli kaupungissa puolen tuhatta, nyt enää muutamia kymmeniä. Kaupunki on talousvaikeuksissa, kun yhteisöverotuotot ovat pudonneet huippuvuosien 90 miljoonasta eurosta kolmannekseen.

Nokian pääjohtajasta Microsoftin leipiin siirtynyt Stephen Elop kävi keskiviikkona kertomansa terveisensä Oulun nokialaisille, nykyisille microsoftilaisille. Elop oli kannustanut henkilöstöä jatkamaan töitä entiseen tapaan. Takeita töiden jatkumisesta hän ei ollut antanut.

Suomi, joka metsäläisenä syntyi, nokialaisena kasvoi ja puusta putosi, pitää keksiä uudelleen.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi