Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Kotimaa

Outokumpulaisnainen sai elinkautisen vieraansa murhasta

  • Karjalainen
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina outokumpulaisen Mira Johanna Valtasen, 39, murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Oikeus totesi hänen surmanneen toukokuussa kotitalonsa edustalla 42-vuotiaan miehen erityisen raa`alla ja julmalla tavalla.

Henkirikos tapahtui viikonloppuna puolen yön jälkeen, kun vastaaja oli tympääntynyt asunnollaan jo muutamia päiviä oleskelleen ja ryypiskelleen miehen kovaääniseen metelöintiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uhri oli naiselle tuttu jo vuosien takaa, ja naisen mukaan he olivat kavereita mutta eivät seurustelusuhteessa.

Tekoyönä nainen oli pistänyt vahvassa humalassa olleelle vieraalleen kengät jalkaan ja takin päälle, ja työntänyt hänet sitten ulos asunnosta.

Kohta sen jälkeen nainen oli tönäissyt miehen kolmiportaisten rappujen ylimmältä tasolta ja ottanut noin 40-senttisen ja 1,4-kiloisen halon, jolla oli lyönyt istuma-asennossa ollutta miestä ainakin kolmesti päähän.

Sen jälkeen nainen oli heittänyt miehen puukasan päälle ja poistunut sisälle.

Vajaan puolen tunnin kuluttua mennyt takaisin pihalle ja lyönyt uhria uudelleen kaksin käsin useita kertoja päähän samalla, yhdeltä kantiltaan teräväsärmäisellä halolla.

Lyöntejä oli yhteensä ainakin kahdeksan.

Oikeuden päätöksen mukaan uhri on ollut toisen lyöntisarjan aikana maassa jo täysin puolustuskyvyttömänä edellisestä sarjasta saamiensa vammojen ja kovan humalan takia.

Uhrilla todettiin kuolinhetkellä olleen veressä alkoholia 3,2 promillea.

Oikeuslääketieteellisen lausunnon mukaan peruskuolinsyynä olivat pirstaleiset kallonmurtumat ja laaja-alaiset aivoruhjeet.

Murhatuomioon vaikuttivat lyöntien lukuisuus, voimakkuus ja niiden suuntautuminen pään alueelle, uhrin puolustuskyvyttömyys ja kuoleman pitkittymisen aiheuttama tuskallisuus sekä tekijän sitkeä pyrkimys uhrinsa surmaamiseen.

Lisää tapauksesta tiistain Karjalaisessa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi