play

Uskonto säilynee opetuksessa

Kuva: Arttu Kokkonen

Karjalainen/Sunnuntaisuomalainen

Uskonnonopetus säilynee perusopetuksessa tulevaisuudessakin. Tällä hetkellä opetusministeriössä ei ole käynnissä selvitystä uskontotiedon opetuksesta, vaikka Jukka Gustafsson (sd.) kertoi ministeriaikanaan käynnistävänsä hankkeen.

Opetushallituksessa ei uskota myöskään uskonnonopetuksen hävittämiseen.

- Meillä ei ole mitään merkkejä siitä, että uskonto olisi poistumassa oppiaineiden joukosta, opetusneuvos Pekka Iivonen sanoo.

Suomessa vain Helsingin Eurooppa-koulussa opetetaan kaikille yhteistä uskontotietoa. Helsingin Kulosaaren yhteiskoulussa kokeillaan eri uskontojen opettamista samassa ryhmässä, mutta kokeilu on herättänyt kritiikkiä. Opetusneuvos Iivosen mukaan se on laiton.

Uskontodidaktiikan professori Arto Kallioniemi pitää oman uskonnon opettamista vanhanaikaisena. Kaikille yhteinen uskontotieto antaisi lapsille parempia valmiuksia monikulttuuriseen yhteiskuntaan.

Uskontopedagogiikan professori Martin Ubani taas puolustaa uskonnonopetusta, sillä uskontotunnit jättävät tilaa lasten pohdinnoilla elämän isoista kysymyksistä.

Joensuun normaalikoulun 4B-luokan opettajan Merja Kukkosen mielestä koulujen uskonnonopetus voisi keskittyä enemmän perinteisiin. Varsinaista uskonnollista kasvatusta taas voisi siirtää enemmän kirkon tehtäväksi.