Maanantai, 20.5.2019 
Karoliina, Lilja, Lilli
Kotimaa

Jääkarhujen saunassa saa kielilöylyt

  • Karjalainen
Saksalaiset Claudia Puhlfürst ja Martin Pommerening ja virolainen Marju Tomp (oik.) pulahtivat 10-asteiseen veteen. Ilman lämpötila oli lauantaina iltapäivällä 7 astetta. Saksalaiset Claudia Puhlfürst ja Martin Pommerening ja virolainen Marju Tomp (oik.) pulahtivat 10-asteiseen veteen. Ilman lämpötila oli lauantaina iltapäivällä 7 astetta.
Joensuun kansainvälisimmät paikat ovat yliopiston kampus ja avantouintikeskuksen sauna, sanoo Joensuun Jääkarhujen puheenjohtaja Jarno Linnolahti.

Väitteessä on perää, kun kuunteli lauantaina puhetta avantouimareitten saunan lauteilla: juttu kulki yhtä aikaa suomeksi, englanniksi, espanjaksi ja venäjäksi, ja puhujat olivat lähes kymmentä kansalaisuutta.

-  Tämä on sosiaalinen harrastus, sauna on hyvä paikka keskustella. Meillä Virossa on paljon saunoja, mutta en ole ennen saunassa, josta voi mennä uimaan kylmään veteen, sanoi Tallinnasta tullut vaihto-opiskelija Marju Tomp.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yliopiston ja ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelijat ovatkin Jääkarhujen saunan suurin ulkomaalaisryhmä.

Joensuun Jääkarhujen avantouintikauden avajaisissa ja avointen ovien päivänä kävi yli 50 saunojaa, jotka eivät vielä ole seuran jäseniä.

-  Jäsenmäärämme on nyt lokakuussa 1  040. Vuoden loppuun mennessä pääsemme uuteen ennätykseen, iloitsi Jarno Linnolahti.

Joka kuukausi saunalla käy 700 vierailijaa, jotka eivät ole jäseniä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa