Torstai, 2.7.2020 
Mari, Maria, Marika
Kotimaa

Kopiojumpassa kuluttaja tietää mitä saa

  • Karjalainen
Satu Hakulinen ohjaa sekä Les Mills -konseptin bodypumpia että itse suunnittelemiaan ryhmäliikuntatunteja. Satu Hakulinen ohjaa sekä Les Mills -konseptin bodypumpia että itse suunnittelemiaan ryhmäliikuntatunteja.
Merkkiliikuntoja on nähty Suomessa jo 1990-luvulta lähtien. Ensimmäisen tuoteperheen toi markkinoille uusiseelantilainen Les Mills -yhtiö. Sen liikuntatunnit on nimetty Body-alkuisiksi: Bodypump, Bodyattack, Bodycombat ja niin edelleen.

Lisenssituotteen idea on, että samaa tarkoin rajattua tuotetta voi käyttää eri puolilla maailmaa, maksua vastaan tietenkin. Esimerkiksi Body-tunnit toistuvat samanlaisina jo yli 80 maassa ja yli 13 000 salilla, kertovat yhtiön nettisivut.

- Tuotteistamisessa on hyvää se, että kuluttaja tietää mitä saa. Huonoa on, että ohjaajat, joilla on paljon omaa asiantuntemusta, eivät pysty sitä käyttämään. Improvisointi ei ole sallittu esimerkiksi Les Millsin tapauksessa, kuvaa konseptia tutkija Jaana Parviainen Tampereen yliopistosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ohjaaja pääsee lisenssijumpassa suunnitteluvaiheesta helpommalla kuin perinteisessä ryhmäliikuntatunnissa.

- Ohjelma tulee videolla, ja se vaihtuu neljä kertaa vuodessa. Ohjaaja vetää jumpan samalla tavalla kuin videolla, eli tavallaan toistaa videon, muun muassa Bodypumpia kuntokeskus Energyllä Joensuussa ohjaava Satu Hakulinen kertoo.

Les Mills -konseptin Bodypump on tällä hetkellä ainoa lisenssijumppa, jota Hakulinen ohjaa. Lisäksi hän vetää muun muassa itse suunnittelemiaan kahvakuulatunteja ja reisi-pakara-vatsa -intervallitunteja.

-  Yleisestikin ryhmäliikunta on todella suosittua. Lisenssijumpista hyviä tekee se, että tuote on hyvin suunniteltu ja ollut käytössä pitkään, Hakulinen arvelee.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi