Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Lapsiin kohdistuvan rikollisuuden tutkinta on poliisillekin raskasta

  • Karjalainen
Poliisin tietoon tulleiden lapsiin kohdistuneiden rikosepäilyjen määrä on kaksinkertaistunut Suomessa sitten vuoden 2005.

-  Epäilyt ovat lisääntyneet, mutta ei välttämättä rikosten määrä, sillä ilmoituskynnys on alentunut, psykologian opiskelija Tiina Haikonen huomauttaa.

Tilanne on joka tapauksessa vakava, ja se on sitä myös rikoksia tutkivien poliisien näkökulmasta. Haikonen on yhdessä Soile Laukkasen kanssa perehtynyt asiaan pro gradu -tutkielmassa Pitäs niinku päästä vähän purkamaan näitä asioita, joka äskettäin tarkastettiin Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Gradussa selvitettiin lapsiin kohdistuvia rikoksia tutkivien poliisien jaksamista. Tekijöiden mukaan lasten seksuaalista hyväksikäyttöä tutkivat poliisit tarvitsisivat lisää psykologista tukea ja työnohjausta.

Joensuulainen vanhempi rikoskonstaapeli Minja Tuomainen (kuvassa) on tutkinut lapsiin kohdistuvaa rikollisuutta kahden ja puolen vuoden ajan. Hän on graduntekijöiden kanssa samaa mieltä työnohjauksen ja lisäkoulutuksen välttämättömyydestä.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi