Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kotimaa

Asiallinen toimistomuoti saa potkua yksityiskohdista - kuvagalleria

  • Toimitus
  • Kimmo Kirves

Toimistotyylin kulmakivi on tummasävyinen jakku tai pikkutakki, jonka laatuun kannattaa satsata.

- Luonnonmateriaalit, kuten villa ja pellava, ovat parhaita valintoja jakkuun. Tällöin jakku on lämmin, muttei hiostava, stylisti Sohvi Nyman ohjeistaa.

- Jakun tulee istua täydellisesti hartialinjaan sekä vyötärölle ja lanteille. Myös oikea hihanpituus on tärkeää; hihan tulisi tulla noin sentin ranneluun alapuolelle, Nyman jatkaa.

Jakun pariksi ei aina tarvitse pukea suoria housuja ja kauluspaitaa, vaan rennommassa lookissa jakun alle voi sujauttaa myös T-paidan ja alaosaksi voi valita kuviolliset tai voimakkaan väriset housut.

Printtihousut yhdistettynä bleiseriin tai kauluspaitaan ja neuletakkiin ovat tyylikäs, mutta muodikas yhdistelmä toimistoon. Korkeavyötäröinen kynähame on naisellinen ja trendikäs valinta työpukeutumiseen.

Nymanin mukaan siisti kotelo- tai kietaisumekko, joko neuletakin tai jakun kanssa, on myös sopivan asiallinen, mutta rento vaihtoehto.

Sohvi Nyman rohkaisee tuomaan asuun enemmän värejä esimerkiksi huivilla tai kravatilla.

- Kirkkaiden värien ystävä voi piristää asua myös värikkäillä yksityiskohdilla; esimerkiksi punaiset kengät ja punaisella lakatut kynnet tuovat väriä muuten asialliseen bisneslookiin, Nyman summaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi