Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Valamon tulipaloon ei löytynyt syyllisiä

Valamon luostarin vanhassa päärakennuksessa riehui tulipalo viime vuoden maaliskuussa. Valamon luostarin vanhassa päärakennuksessa riehui tulipalo viime vuoden maaliskuussa.
Heinävedellä sijaitsevan Valamon luostarin tulipalosta nostetut syytteet hylättiin myös Itä-Suomen hovioikeudessa. Etelä-Savon käräjäoikeus päätti samoin runsas vuosi sitten. Sekä hovioikeuden että käräjäoikeuden mukaan ei ole esitetty näyttöä siitä, että käyttökiellossa olleessa uunissa olisi pidetty tulta.

Viime vuoden maaliskuussa riehunut palo tuhosi luostarin vanhan päärakennuksen pahoin. Tulipalo aiheutti 1,6 miljoonan euron vahingot. Ikonit ja muut arvoesineet saatiin pelastettua, eikä henkilövahinkoja sattunut.

Tapaus eteni hovioikeuteen, kun syyttäjä valitti käräjäoikeuden ratkaisusta. Hän vaati asunnossa asuneelle pariskunnalle myös hovioikeudessa rangaistusta varomattomasta käsittelystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyttäjän mukaan pariskunta oli käsitellyt tulta huolimattomasti ja varomattomasti siten, että teko aiheutti vaaraa toisen terveydelle tai hengelle ja omaisuudelle. Syyttäjän näkemyksen mukaan piipussa olleiden halkeaman ja reiän kautta tuli levisi rakennuksen kolmannen kerroksen lattian alle ja ylimpään kerrokseen.

Pariskunta kiisti pitäneensä tulta uunissa. Sen käyttämiseen ei ollut tarvetta, eikä heillä ollut koskaan polttopuitakaan.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta