Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Kotimaa

Suomalaiset hurahtivat presidentti Niinistöön

  • Karjalainen/Sunnuntaisuomalainen
  • Pekka Sipola

Presidentti Sauli Niinistön kansansuosio jatkaa kasvuaan. Suomalaiset antoivat Niinistölle kouluarvosanan 8,2 tehtävien tähänastisesta hoitamisesta, selviää Sunnuntaisuomalaisen teettämästä kyselystä. Vuosi sitten vastaavassa kyselyssä arvosana oli 8,1.

Taloustutkimuksen puhelinkyselynä toteuttamaan tutkimukseen vastasi noin tuhat henkeä ja sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Pian kaksi vuotta presidenttinä toimineesta Niinistöstä on tullut suositumpi kuin Tarja Halonen oli. Halosen arvosanat vaihtelivat Sunnuntaisuomalaisen tutkimuksissa 7,4 ja 7,9 välillä.

Vähintään kahdeksikon arvosana Niinistölle heltiää kaikilta ammattiryhmiltä ja koulutustasoilta sekä kaikenlaisissa perhetilanteissa eläviltä ympäri Suomen. Alueellisesti jaoteltuna tyytyväisimpiä Niinistöön ovat turkulaiset ja tamperelaiset (8,4). Pääkaupunkiseudun ihmiset arvioivat Niinistön onnistumista alueista matalimmalla arvosanalla 8,1.

Ikäryhmistä suurinta suosiota Niinistö nauttii yli 65-vuotiaiden joukossa (8,5). Ikäryhmistä matalimman arvosanan (8,1) hän saa alle 25-vuotiailta.

Edes perinteiset poliittiset jakolinjat eivät näy merkittävästi Niinistön kannatuksessa. Suosituin Niinistö on kristillisdemokraattien ja kokoomuksen äänestäjien joukossa (8,7). Ainoina alle kahdeksikon numeron Niinistölle antavat vihreiden (7,9) ja vasemmistoliiton kannattajat (7,3). Suomalaiset pitävät kyselyn mukaan presidentti-instituutiota arvossaan. Vastanneista 90 prosenttia on sitä mieltä, että on vähintäänkin melko tarpeellista, että Suomessa on tasavallan presidentti. 40 prosentin mielestä presidentti on erittäin tarpeellinen.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi