Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Kotimaa

Kinkun syönti tärkeintä joulussa suomalaismiehille

  • Karjalainen
Suomalaisen Työn liiton joulututkimuksen mukaan suomalaismiehille tärkeintä joulunvietossa on kinkun syönti. Tutkimuksessa kinkun syöntiä piti tärkeimpänä 73 prosenttia miehistä.

Naisille tärkeintä joulussa on yhdessäolo perheen kanssa, minkä arvosti tärkeimmäksi 77 prosenttia.

-  Tutkimuksemme mukaan lähes kolme neljästä haluaa viettää joulun perheensä kanssa. Erityisen suosittua se oli 30-vuotiaiden parissa. Se kielii siitä, että joulun luksus merkitsee nimenomaan rauhaisaa ja kiireetöntä yhdessäoloa, aikaa perheelle ja lähimmäisille, kertoo Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljala.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joulututkimuksen mukaan joulun luksus on suomalaisille etenkin kiireettömyyttä (73 prosenttia vastaajista), yhdessäoloa läheisten kanssa (64 prosenttia) ja arkea parempaa ruokaa ja juomaa (54 prosenttia). Joulun toivelahjoina korostuivat miehillä elektroniikka (25 prosenttia), musiikki ja elokuvat (22 prosenttia) sekä harrastusvälineet 18 prosenttia. Naisten toivelahjoja ovat hemmottelulahjakortit (43 prosenttia), kotiin ja sisustukseen liittyvät lahjat (27 prosenttia) sekä korut ja kellot (17 prosenttia).

Tänä jouluna suomalaiset syövät yli kuusi miljoonaa kiloa kinkkua, lähettävät kymmeniä miljoonia joulukortteja ja ostavat kotimaisia joulukuusia noin 35 miljoonan euron arvosta.

-  Joulun kotimaisia hittituotteita ovat perinteisesti ruuat, joulukuusi, kodin sisustusesineet, kirjat sekä vaatteet ja tekstiilit. Suomalainen lahja koetaan tämän päivän luksuksena sekä vastuullisena ostoksena, Eljala uskoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi