Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Kotimaa

Kiteen Koivikon alasajo alkaa, opetus keskitetään Savikontielle

  • Karjalainen
Koulutuskuntayhtymä luopuu Koivikon päärakennuksesta, sillä opetus keskitetään Savikontielle. Koulutuskuntayhtymä luopuu Koivikon päärakennuksesta, sillä opetus keskitetään Savikontielle.
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä keskittää Kiteellä toimintansa Savikontien kampukselle ja jättää Koivikolle vain maatalouteen liittyvän käytännön opetuksen ja harjoittelun. Teoriaopetus on tarkoitus keskittää Savikontielle ensi kesänä.

Järjestelyjen vuoksi Koivikon iso päärakennus käy tarpeettomaksi.

Koulutuskuntayhtymä myi maatilan yksityiselle kolmisen vuotta sitten, ja kaupan ehtona oli, että koulutuskuntayhtymä voi vuoden 2029 loppuun saakka korvauksetta käyttää opetustarkoitukseen navettaa, tuotantoeläimiä ja peltoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös omista opiskelija-asunnoista, jotka ovat Koivikolla, kuntayhtymä haluaa eroon. Jos ja kun uusi omistaja tai vuokralainen löytyy, vastaavat tilat vuokrattaisiin Kiteen keskustasta.

Järjestelyt liittyvät koulutuskuntayhtymän säästötalkoisiin. Kiteen ammattiopiston velvoite on löytää hieman yli miljoonan euron säästöt, ja toimintojen keskittämisellä katetaan siitä yli puolet.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi