Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Urpilainen: Lukion tarjottava laaja yleissivistävä opetus

  • Karjalainen
-  Oma lempiaineeni koulussa oli historia. Itse koen tärkeänä, että pitää tuntea menneisyys, jotta voi rakentaa tulevaisuutta. Siinä mielessä historia ja yhteiskuntaoppi ovat osa yleissivistystä.

Näin kommentoi valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen lukion tuntijakouudistusta pohtineen työryhmän esitystä, jossa yhden vaihtoehdon mukaan lukion voi läpäistä ilman historian ja yhteiskuntaopin kursseja.

-  Yhteiskunnallisena päätöksentekijänä pidän hyvin tärkeänä sitä, että meidän tulevilla työntekijöillä ja kansalaisilla olisi ymmärrystä yhteiskunnan toiminnasta. Peruskoulun puolella yhteiskuntaoppia ja historiaa lisätään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Urpilainen varoo kuitenkin ottamasta tarkempaa kantaa työryhmän kolmeen eri vaihtoehtoon, koska ei ole tutustunut niihin vielä riittävän hyvin.

-  Jatkossa on tärkeää, että lukiokoulutus toimii laajan yleissivistyksen antavana kouluna, Urpilainen hän ja odottaa, että nousisi yhteiskunnallinen keskustelu siitä, mitä on yleissivistys.

Jutta Urpilainen on viikonlopun ajan joulunalusvierailulla Pohjois-Karjalassa Kontiolahdelta kotoisin olevan miehensä Juha Mustosen kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi