Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Kotimaa

Joulupaperit kuuluvat energiajätteiden joukkoon

  • Karjalainen
Joulupaperit sopivat käytön jälkeen parhaiten energiajätteen joukkoon. Jos energiajätteen keräysmahdollisuutta ei ole, lahjapaperit ja kukkien käärepaperit tulisi laittaa sekajätteeseen. Joulupaperit eivät kelpaa kotikeräyspaperiksi lehtien ja mainosten sekaan eivätkä keräyskartonkiastioihin. Asiasta muistuttaa kierrätys- ja ympäristönhuoltopalveluja valtakunnallisesti tarjoava Paperinkeräys Oy.

Joulupaperit ovat voimakkaasti päällystettyjä ja sisältävät paljon painoväriä, teippejä ja tarroja, mikä vaikeuttaa niiden hyödyntämistä raaka-aineena.

-  Hyväkuntoiset joulupaperit kannattaa säilyttää ja käyttää uudelleen tai tehdä niistä kierrätystavaroita. Jos haluaa antaa persoonallisen lahjan, voi lahjapaperina käyttää aikakauslehti- tai sanomalehtipaperia, Paperikeräys Oy:stä muistutetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jouluna on tärkeää, että myös kartonki-, pahvi- ja paperipakkaukset käsitellään käytön jälkeen oikein. Tilan säästämiseksi käytetyt lahjapakkaukset tulisi litistää, pakata tiiviisti sisäkkäin ja viedä keräyskartonkiastiaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi