Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Kotimaa

"Hätänumero ei ole oikea taho, jos joku etuilee grillijonossa"

  • Karjalainen
Uudenvuoden juhlinta näkyi Suomessa huomattavana kasvuna hätänumeroon soitettujen puheluiden määrässä. Uudenvuodenaaton ja uudenvuodenpäivän aikana numeroon 112 soitettiin yli kaksikymmentätuhatta kertaa. Puheluista yksi neljäsosa oli sinne kuulumattomia puheluita, sillä hätänumeroon soitettiin kahden vuorokauden aikaan turhaan 5100 kertaa.

-  Hätänumero ei ole oikea taho lähestyä, jos esimerkiksi joku etuilee grillijonossa, vahtimestari ei päästä baariin tai avaimet jäivät kotiin, muistuttaa hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen.

Niemisen mukaan hätänumeroon soitettiin 31.12.2013-1.1.2014 kaikkiaan noin 21 000 puhelua. Määrä on hieman suurempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Suuri osa ilmoituksista koski ilkivaltaa ja häiriökäyttäytymistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikista hätäpuheluista 41 prosenttia koski poliisin toimialaa, 23 prosenttia terveystoimea ja 14 prosenttia pelastustoimea. Loput puheluista oli tahattomia virhesoittoja, ilkivaltaisia puheluita sekä muita ilmoituksia.

-  Vuodenvaihteen tehtävistä yli kolmasosa liittyi ilkivaltaan ja häiriökäyttäytymiseen, päihtyneisiin henkilöihin, perheväkivaltaan, ajoneuvon pysäyttämisiin ja tarkistamisiin sekä poliisiasioiden neuvontaan ja opastukseen, Nieminen toteaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi