Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Kotimaa

Ajoneuvojen ensirekisteröinnit jatkavat laskuaan

  • Karjalainen
Uusia autoja rekisteröitiin kuluneena vuonna reilut satatuhatta kappaletta. Uusia autoja rekisteröitiin kuluneena vuonna reilut satatuhatta kappaletta.
Suomessa rekisteröitiin 172 043 uutta ajoneuvoa vuonna 2013. Lukema on 10,3 prosenttia edellisvuotista vähemmän, tiedottaa liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Ensirekisteröintien lasku kosketti useimpia ajoneuvoluokkia, erityisen rajua lasku oli mopojen ja nelipyörien kohdalla. Vain kuorma-autojen, traktorien ja moottorikelkkojen ensirekisteröintimäärät kasvoivat edellisvuotisesta.

Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin yhteensä 103 450, mikä on 7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Suosituimpina henkilöautomerkkeinä jatkoivat Volkswagen, Toyota, Skoda, Ford ja Volvo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Trafi arvioi, että uusia henkilöautoja rekisteröidään alkaneena vuonna noin 110 000 eli lievää nousua viime vuoteen olisi näkyvissä.

-  Tämä kuitenkin edellyttää, että taloustilanne paranee jonkin verran, mutta nähtävissä ei siis ole mitään suurta muutosta, joka toisi radikaalin hyppäyksen ensirekisteröinteihin”,

sanoo Trafin osastonjohtaja Juha Kenraali.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi