Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Kotimaa

Kalervo Jaatinen on Maakunnan kehittäjä 2013

  • Karjalainen
Kesälahden Maansiirron hallituksen puheejohtaja Kalervo Jaatinen (oikealla) sai maakunnan kehittäjän palkinnon. Palkintoa luovuttamassa maakuntajohtaja Pentti Hyttinen (vasemmalla), Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Esa Kärnä ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen. Kesälahden Maansiirron hallituksen puheejohtaja Kalervo Jaatinen (oikealla) sai maakunnan kehittäjän palkinnon. Palkintoa luovuttamassa maakuntajohtaja Pentti Hyttinen (vasemmalla), Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Esa Kärnä ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen.
Kesälahden Maansiirto Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kesälahtelainen Kalervo Jaatinen, 68, palkittiin Pohjois-Karjalan maakunnan vuoden kehittäjänä. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Joensuun Nuorkauppakamarin myöntämä palkinto luovutettiin maakuntajuhlassa Nurmeksessa.

Valinnassa huomioitiin Jaatisen vahva ja ennakkoluuloton työura ja aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Jaatinen on toiminut Kesälahden Maansiirto Oy:ssä yhteensä 47 vuotta. Toimitusjohtajana hän työskenteli vuodet 1992-2007, ja sen jälkeen hän on ollut yrityksen hallituksen puheenjohta. Kesälahden Maansiirto on kasvanut koko maassa merkittäväksi siltojen, teiden ja muun infrastruktuurin rakentajaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kalervo Jaatinen on nykyisin myös Kesälahden Rakennus Oy:n hallituksen ja Imatralla sijaitsevan Pelkolan Terminaali Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Karjalan tasavalta palkitsi hänet vuonna 2003 infra-hankkeissa ansioituneena henkilönä. Tämän palkitsemisen taustalla olivat Niirala-Sortavala-tien peruskorjaus, joka valmistui vuonna 1995, sekä Helylän vedenottamon ja Sortavalan jätevedenpuhdistamon rakentaminen.

Kalervo Jaatinen on ollut aktiivinen vaikuttaja yrittäjäjärjestöissä, kauppakamarissa ja kunnallispolitiikassa. Hän oli merkittävä taustavaikuttaja Kesälahden ja Kiteen kuntaliitoksessa.

Viime vuonna palkinnon sai ampumahiihdon vaikuttaja Esa Haapala. Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa Bromanin yrittäjäperhe, Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen, liikenneministeri Anu Vehviläinen, konsernijohtaja Kyösti Kakkonen, muusikko Tuomas Holopainen ja elokuvaohjaaja Markku Pölönen.

Lue Kalervo Jaatisen kattava haastattelu lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi