play

Uusi presidentti Sauli Niinistö lupasi puuttua nuorten syrjäytymiseen

STT

Uusi tasavallan presidentti Sauli Niinistö aikoo kehittää Suomen suhteita Kiinaan ja muihin kehittyviin talouksiin.
Niinistö korosti virkaanastujaispuheessaan, että Suomen tulee tunnistaa kansainväliset kilpailuasetelmat ja osata asemoida itsensä muuttuvaan maailmaan. Yhteys Yhdysvaltoihin pidetään vahvana samalla kun uutta vauhtia haetaan suhteissa muun muassa Kiinaan. Suhde Venäjään pysyy ulkopolitiikkamme keskiössä, Niinistö sanoi.
Niinistö lupasi puuttua myös nuorten syrjäytymiseen.
–·Tulen kutsumaan kokoon ongelman tuntijoita pohtimaan, miten yhdistää parhaiten nuoren oma vastuuntunto, vanhempien vastuu ja ulkopuolinen apu.
Niinistö kiinnitti huomiota myös palvelujen turvaamiseen syrjäseuduilla. Hän korosti, että julkisen talouden tasapainottaminen tulee vaatimaan paljon oikeudentuntoa.
Niinistö sanoi kunnioittavansa sellaista suomalaista, joka tekee velvollisuutensa eikä pidä itsestään meteliä. Yhtä lailla hän sanoi kunnioittavansa sellaista suomalaista, joka poikkeaa muista ja tekee omiaan.
–·Tarvitsemme näiden suomalaisuuksien summaa. Tarvitsemme ennakkoluulottomia menestyjiä ideoineen ja tarvitsemme myös vakaata suomalaista väkeä tekemään näistä ideoista totta.