Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Kotimaa

Terveysviranomainen: Jos haju- ja makuhaittoja on, vettä ei pidä käyttää

  • Karjalainen

Terveysviranomaisten tekemät tutkimukset paljastivat Joensuun vesijohtovettä maanantaista asti vaivanneiden haju- ja makuvirheiden syyksi bensiinin.

-  Tutkimme 120 ainesosaa vedestä. Näyttää siltä, että syynä on bensiiniperäinen päästö, kertoo Jouni Korhonen Joensuun kaupungin terveysvalvonnasta.

Jos vedessä on havaittavissa haju- tai makuhaittoja, vettä ei pidä Korhosen mukaan missään tapauksessa juoda.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Mutta jos havaintoja ei ole, voidaan olettaa, ettei vedessä aineita ole, Korhonen täsmentää.

Ongelman vuoksi Joensuun Vesi on järjestänyt vedenjakelupisteen toimipisteeseensä Muuntamotielle. Jakelupiste on torstaina avoinna ainakin klo 18 saakka.

Päästön syy ei ole vielä viranomaisten tiedossa, mutta mitä todennäköisimmin bensiini on joutunut vesijohtoveteen Rantakylän käsittelylaitoksella.

Rantakylän käsittelylaitos on ollut vian vuoksi suljettuna tiistai-iltapäivästä lähtien, minkä vuoksi lisää päästöjä vesijohtoveteen ei tällä hetkellä joudu.

Haju- ja makuhaittoja vesijohtovedessä on pääosin Rantakylän alueella. Havainnot ovat vähentyneet torstain aikana, joten ongelma on todennäköisesti poistumassa.

Korhonen kehottaa kansalaisia ottamaan ehdottomasti yhteyttä Joensuun Veden puhelinnumeroon 0133373599, mikäli havaitsee vesijohtovedessä haju- ja makuvirheitä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa