Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Kotimaa

Bensiini maistuu tai haisee yhä paikoin - vedenjakelu jatkuu

  • Karjalainen

Joensuun Veden väliaikaisesta vedenjakelupisteestä haettiin maanantaina 0,6 kuutiometriä vettä. Hakijoita oli kuutisenkymmentä, ja heistä muutamalla oli vielä ilmennyt haju- tai makuhaittaa vesijohtovedessä, joten vesijohtoveden bensiiniperäisistä ainesosista ei ole vieläkään päästy täysin eroon. Haittoja oli ilmennyt Rantakylän ja Utran alueilta.

Tutkimuksissa on varmistettu, että Rantakylän raakavesilähteet ovat puhtaat. Verkoston huuhtelua jatketaan ja uusia lisänäytteitä otettiin maanantaina. Näytteiden tulosten odotetaan valmistuvan torstaina. Rantakylän vedenkäsittelylaitos on edelleen suljettu, joten alueen asukkaille vesi johdetaan muilta käsittelylaitoksilta.

Päästön syiden selvittelyn osalta on poliisille jätetty tutkintapyyntö.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun Vesi jatkaa väliaikaista vedenjakelua myös tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Vettä jaetaan Rantakylässä K-supermarket Mesikan pihalla ainakin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 14-18.

Haju- ja makuvirheistä pyydetään edelleen ilmoittamaan joko vettä noudettaessa jakelupisteeseen tai Joensuun Veden päivystävän mestarin puhelinnumeroon 013 337 3599.

 

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi