Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Käsityö- ja muotoilutuotteiden suunnittelukilpailu käynnistyy

Taitoliitto järjestää Folkista poppia -nimisen käsityö- ja muotoilutuotteiden suunnittelukilpailun. Kilpailussa etsitään uudenlaisia tuotteita, joiden suunnittelussa on hyödynnetty raikkaalla tavalla suomalaista kansanperinnettä tai perinteisiä käsityötuotteita ja -tekniikoita.

Kilpailuun osallistuvat tuotteet voivat olla esimerkiksi koruja, vaatteita, sisustus- tai käyttötuotteita. Materiaalivalinta on vapaa. Kilpailu on avoin ammattilaisille, harrastajille ja opiskelijoille.

Kilpailutöiden jättöaika on 15.1.-31.3.2014. Kilpailuun osallistutaan piirroksella, luonnoksella, kuvalla valmiista tuotteesta tai muulla kuvallisella aineistolla. Kilpailutöiden tulee olla ennen julkaisemattomia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Palkintoraati, johon kuuluvat tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen, Taito-lehden toimituspäällikkö Tiina Aalto sekä museolehtori Raija Manninen, valitsee esityksistä 5-10 finalistia. Finalistien tulee toimittaa palkintoraadille konkreettinen kilpailutyö 18.6. mennessä.

Finalistityöt julkistetaan http://www.taito.fi -sivuilla toukokuussa. Voittaja julkistetaan elokuun lopussa.

Arvostelussa painotetaan tarkoituksenmukaisia materiaalivalintoja, muotokieltä, tuotemuotoilun innovatiivisuutta, perinteen soveltamista sekä tuotteen kestävyyttä ja selkeyttä. Palkintoraati kiinnittää lisäksi erityistä huomiota tuotteen valmistettavuuteen käsityömenetelmillä, elinkaaren ekologisuuteen ja käytännöllisyyteen.

Kilpailun voittajalle on luvassa rahapalkinto.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi