Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Kotimaa

Julkiselta vallalta miljoonatuki sianlihan markkinointikampanjalle

  • Karjalainen
Lihateollisuus on aloittanut näkyvän kampanjan sianlihan menekin parantamiseksi ja lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Lehti-ilmoituksissa on kerrottu, että kuluttaja voi ensi toukokuun alusta lähtien valita kaupassa lihaostoksensa lihan alkutuotantotavan perusteella.

Sianlihaa sisältäviin pakkauksiin on tulossa kevään aikana merkintä laatuvastuusta. Laatuvastuu-merkintä kertoo, että lihaa tuotettaessa eläimiä on hoidettu paremmin kuin lainsäädäntö vaatii.

Merkinnällä erotetaan tuontiliha ja kotimainen sianliha nykyistä paremmin toisistaan. Tällä on tarkoitus lisätä kuluttajien luottamusta kotimaiseen lihaan ja saada lihasta parempi hinta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuluttajatutkimuksen mukaan sianlihasta ollaan valmiita maksamaan nykyistä enemmän, jos liha on tuotettu vastuullisesti.

Laatuvastuu­merkinnän lanseeraus alkaa kolmivuotisella markkinointikampanjalla, jonka Lihatiedotus toteuttaa liha-alan, valtion ja EU:n yhteisrahoituksella.

EU maksaa 1,7 miljoonan euron kampanjasta puolet, valtio viidenneksen ja liha-ala kolmanneksen.

Liha-ala on saanut valtiolta lisäksi erillisen, noin 300  000 euron tuen lehtimainontaan ja muuhun tiedottamiseen.

Kontiolahtelainen sikatilallinen Jouni Mäkisalo toivoo, että laatutyö alkaisi näkyä ennen pitkää myös tuottajan kukkarossa.

Mäkisalo toteaa, että Suomi lukeutuu Ruotsin kanssa harvoihin EU-maihin, joissa esimerkiksi sikojen saparoita ei typistetä.

-  Emme suoranaisesti vastusta ulkomaista lihaa, kunhan kuluttaja vaan saa tiedon ostamansa lihan alkuperästä ja tuotantotavasta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi