Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Kotimaa

Enää muutamilla ongelmia vesijohtovedessä

  • Karjalainen
Maanantaina Rantakylän ja Utran alueelta vesijohtoverkostosta otettujen lisänäytteiden analyysitulokset ovat valmistuneet. Näytteissä ei ole todettu mitään jäämiä bensiiniperäisistä ainesosista, jotka ovat vaivanneet Joensuun vesijohtovettä jo toista viikkoa. Tutkimuksissa on jo aikaisemmin varmistettu, että Rantakylän raakavesilähteet ovat puhtaat.

Verkoston huuhtelua jatketaan kuitenkin vielä varotoimenpiteenä. Asukkaille vesi johdetaan muilta käsittelylaitoksilta, koska Rantakylän vedenkäsittelylaitos on edelleen suljettu.

Tiistain aikana vettä haettiin vielä Rantakylän väliaikaisesta vedenjakelupisteestä noin yksi kuutiometri. Hakijoita oli seitsemänkymmentä, ja heistä yhdellä oli vielä ilmennyt haju- tai makuhaittaa vesijohtovedessä. Lisäksi tuli neljä ilmoitusta puhelimitse. Ilmoittajat olivat edelleen Rantakylän ja Utran alueilta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaikka verkostovesi on todettu analyysitulosten perusteella puhtaaksi, on mahdollista, että haju- ja makuhaittoja vielä esiintyy paikoitellen. Väliaikaista vedenjakelua halukkaille jatketaan vielä torstaina klo 14-18 Rantakylässä K-market Mesikan parkkipaikalla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi