Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Kotimaa

Ehdotuksia kaivataan - Aku Ankka seikkailemaan Pohjois-Karjalaan?

  • Karjalainen

Aku Ankka -lehden toimitus kerää tammikuun loppuun asti kansalaisilta ehdotuksia ja perusteluja, minne ankkojen tulisi suunnata seuraavaksi maakuntamatkalle. Roopen, Akun ja poikien suuren suosion saavuttanut maakuntamatka saa nimittäin jatkoa, kun Aku Ankan 80-vuotisjuhlan kunniaksi tehdään vielä seitsemäs Suomi-tarina.

Kuusi aikaisempaa Suomi-tarinaa ovat olleet supersuosittuja. Esimerkiksi Kainuun tarina myytiin muutamassa tunnissa loppuun moninkertaistetusta lähetysmäärästä huolimatta.

-  Murrekuplat antoivat tarinoille viimeisen silauksen. Vuoden mittaan vaatimukset lisäseikkailuista Suomi-neidon helmoissa kasvoivat, joten ajattelimme antaa kansalle mahdollisuuden neuvoa-antavaan äänestykseen, kertoo Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seuraavaa kohdetta voi ehdottaa osoitteessa www.akuankka.fi/suomitarina Aku Ankan Facebook-sivulla, Twitterissä tai Instagramissa. Kilpailusivustolla ja Facebookissa on myös mahdollista seurata kilpailutilannetta paikkakuntien välillä. Lopullisen päätöksen tekee Aku Ankan toimitus.

Aikaisempien Suomi-tarinoiden kohdalla Aku Ankan toimituksen kiinnostuksen ovat herättäneet muun muassa heimopiirteet, paikalliset erikoisuudet, omalaatuinen kansanluonne, kiintoisat luontokohteet, ihmisten tekemät maamerkit ja alueelle leimalliset yritystoimet, toimituksesta vinkataan. Viime vuonna ankat jättivät räpylänjälkensä Etelä-Pohjanmaalle, Saimaalle, Turun saaristoon, Kainuuseen, Helsingin Suomenlinnaan ja Lappiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi