Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Kotimaa

Vaati somaleista puhdasta kokoustilaa - joutuu syyteharkintaan

  • Karjalainen
Poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi rikosasiassa, jossa Lieksan kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaa ja perussuomalaisten kaupunginvaltuutettua epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, syrjinnästä ja kunnianloukkauksesta.

Poliisi otti asian tutkittavakseen sen jälkeen, kun Lieksan perussuomalaisten puheenjohtaja Esko Saastamoinen oli kaupunginvaltuuston kokousta edeltävässä kahvitilaisuudessa 11.11.2013 vaatinut ryhmälleen uutta "puhdasta" kokoustilaa.

Vaatimuksen perusteena oli uutisen mukaan ollut se, että somalialaisten työryhmä kokoontuu perussuomalaistenkin kanssa samoissa kokoustiloissa noin kerran kuukaudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saastamoinen on esitutkinnassa kuulusteltu epäiltynä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja syrjintään. Lisäksi kokoustilassa kokoontuneen somalityöryhmän seitsemän jäsentä ovat kukin tehneet Saastamoisesta rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta, johon hänet on myöskin kuulusteltu rikoksesta epäiltynä.

Saastamoinen on kuulusteluissa ja torstaina esitutkinta-aineistosta antamassaan loppulausunnossa kiistänyt syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen.

Asia siirretään tänään syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänviraston Joensuun palvelutoimistoon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa