Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Kotimaa

Liperiläiset tyytymättömiä - lähes tuhat nimeä kerätty

  • Karjalainen
Liperissä on kerätty 850 nimeä vaatimukseen järjestää neuvoa-antava kansanäänestys kunnan viimeaikaisista päätöksistä. Lain mukaan viisi prosenttia äänioikeutetuista riittää aloitteeseen vaatia valtuustolta neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä. Viisi prosenttia Liperin äänioikeutetusta on noin 500 ihmistä, joten vaadittu määrä täyttyi reilusti.

Aloitteen laatijat ovat tyytymättömiä Liperin tämän vuoden talousarvioon, jossa päätettiin lakkauttaa Viinijärven yläkoulu ja Käsämän kyläkoulu sekä keskittää kaikki terveyspalvelut

kirkonkylään rakentamalla sinne uusi, yli 10 miljoonaa euroa maksava terveyskeskus velkarahalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Kun päätösten kielteiset seuraukset lisäksi kohdistuvat Liperin nopeimmin kehittyville alueille eli Ylämyllylle ja muuhun Kuopiontien varteen, oli aika ryhtyä herättelemään kunnan päättäjiä kunnan nykyistä tasapuolisempaan ja pitkäjänteisempään kehittämiseen, aloitteentekijät tiedottavat.

Nimilistat luovutetaan Liperin kunnanhallitukselle kunnanvirastolla maanantaina klo 17, kun kunnanhallitus aloittaa kokouksensa.

-  Liperin taloudellinen tilanne on maakunnan heikoimpia ja veroprosentti Joensuun seudun korkeimpia. Uskomme, että liperiläiset päättäjät monien muiden suomalaiskuntien tavoin rohkenevat tässä tilanteessa kysyä kansanäänestyksellä kuntalaisten mielipidettä, pitäisikö Liperin jatkaa itsenäisenä vai liittyä uuteen Joensuuhun, aktiivit uskovat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa