Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Kotimaa

Kolilla juhlitaan viikonloppuna - 75 vuotta laskettelun riemua

  • Karjalainen
Karjalainen 20110226 sivu 1 Karjalainen 20110226 sivu 1
Kolilla juhlistetaan tulevana ensi viikonloppuna rinteiden 75-vuotista taivalta ja Vuoden 2013 hiihtokeskus -tunnustusta. Kummassakin rinnekeskuksessa, Loma-Kolilla ja Ukko-Kolilla, on lauantaina asiakkaiden kesken kilpailu, jossa paras vanha lasketteluasu palkitaan. Ilta päättyy Ukko-Kolilla soihtulaskuun ja ilotulitukseen kello 17.

Lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla lumikenkäilyä Kolin huipuilla, pororekiajelua non-stoppina Kolin Pesän kodalla sekä perjantaista sunnuntaihin moottorikelkkailua Alamajalta. Matkailutila Paimentuvalla on lauantaina ja sunnuntaina maastoratsastusta ennakkovarauksesta sekä talutusratsastusta tilalla.

Viikonloppuna Kolin maisemia pääsee katselemaan myös ilmasta: kuumailmapallolennätyksiä tehdään ennakkovaraajille lauantaina ja sunnuntaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ukko-Kolin ensimmäinen rinne avattiin vuonna 1938, joten Kolilla on lasketeltu jo 75 vuotta. Viime vuonna Suomen hiihtokeskusyhdistys ry valitsi Kolin rinteet vuoden 2013 hiihtokeskukseksi.

Palkintoperusteiden mukaan Ukko-Kolin kansallismaiseman haastavat rinteet ja Loma-Kolin monipuolinen meininki täydentävät toisiaan ja tarjoavat tekemistä erilaisille laskettelijoille. Kolin hiihtokeskus on pitänyt pintansa hiihtokeskusten klassikkona vuodesta toiseen ja palveluita on kehitetty monipuolisesti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa