play

Räty: Äänestäminen oli osaltani virhe

STT

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Timo Räty sanoi Ylen A-studion haastattelussa, että osallistuminen viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen irtisanomiseen johtaneeseen äänestykseen oli virhe. Ahde sai potkut äänin 11–9. Rädyn mukaan kyseessä oli suljettu lippuäänestys, eikä hän ottanut kantaa siihen, pitäisikö Ahde irtisanoa.
Rädyn mukaan Ahteen irtisanominen ei liity poliisitutkintaan, jossa puidaan Ahteen väitteitä Rädyn työpaikkakiusaamisesta. Rädyn mukaan poliisi ei ole kuullut häntä tapauksen tiimoilta vielä millään lailla. Räty kertoi, että AKT:n hallitus on menettänyt luottamuksensa Ahteeseen pidemmän ajan kuluessa, ei minkään yksittäisen tapahtuman takia.
Räty sanoi, ettei tunnista itseään entisten AKT-työntekijöiden huutamis- ja mitätöimisväitteistä. Hän kertoi kuitenkin vaativansa, että muut tekevät työnsä hyvin.
Puheenjohtajan mukaan hän ja Ahde sopivat kaksi vuotta sitten, etteivät he ole kahden samassa tilassa. Syyksi Räty kertoi kaksikon erilaiset näkemykset.
Rädyltä ei kysytty haastattelussa, aikooko hän erota tehtävästään.