Tiistai, 17.9.2019 
Aila, Aili
Kotimaa

Norssissa opettajatkin oppivat - "Oppilaat eivät muusta tiedäkään"

  • Karjalainen

Normaalikoulun aulassa käy tammikuisena perjantaina melkoinen hulina. Opettajaksi opiskelevat Sini Lintunen, 27, ja Aatu Mustonen, 26, sekoittuvat luontevasti joukkoon. Molemmille koulu on tuttu yliopisto-opintoihin kuuluvista harjoittelu- eli auskultointijaksoista.

Norssi eli Joensuun normaalikoulu on Itä-Suomen yliopiston koulu, ja vuosittain koululla tekee harjoittelunsa noin 300 opettajaopiskelijaa. Viime vuonna tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Suomen ”norssit” liitettiin korkeakouluihin. Norssi on samaan aikaan tavallinen ja poikkeuksellinen koulu.

Joensuun normaalikoulussa annetaan opetusta alakoulusta lukioon asti. Harjoittelunsa koululla tekevät tulevat luokanopettajat, aineenopettajat, erityisopettajat ja oppilaanohjaajat. Oppilaiden palaute harjoittelijoista on pääosin myönteistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Oppilaat eivät muusta tiedäkään kuin harjoittelijoiden täyttämästä koulusta. He ovat hyviä antamaan palautetta, ja se onkin varsinkin alkuvaiheessa todella tärkeää, historian ja yhteiskuntaopin aineenopettajaksi sekä oppilaanohjaajaksi opiskeleva Aatu Mustonen toteaa.

Lue lisää Koulutus-teemaliitteestä keskiviikon Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa