Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Moni ei tunne mahdollisuuksia - myös eläkeläinen voi saada kuntoutustukea

  • Karjalainen
Kuinka monella on käsitys, mitä on Kelan kuntoutus? Kelan työkykyneuvoja Riitta Timonen kysyi Liperissä järjestetyssä iäkkäiden tilaisuudessa tällä viikolla.

Yleisössä oli nelisenkymmentä henkilöä. Heistä vain pari nosti kätensä. Tämä arkinen testi kertoo karua kieltään siitä, että läheskään kaikki ikäihmiset eivät tiedä, millaisia kuntoutus- ja tukimahdollisuuksia heille on tarjolla.

Kelan kuntoutus voi olla suunnattu esimerkiksi omaishoitajille tai töistä pois oleville, siis myös eläkeläisille. Jos kuntoutukseen haluaa, kannattaa asia ottaa ensin puheeksi lääkärin kanssa, koska hakemuksen liitteeksi vaaditaan lääkärin B-lausunto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yksi huonosti tunnettu tukimuoto on eläkkeensaajan hoitotuki, jota voidaan myöntää esimerkiksi muistisairaan vanhuksen avuntarvetta varten.

Hoitotukea voi saada, jos omaiset kokevat, että vanhus ei sairauden tai vamman takia pärjää ilman päivittäistä apua esimerkiksi peseytymisessä tai pukeutumisessa. Hoitotuki on tarkoitettu korvaamaan avun tarvetta, hoitoa ja erityiskustannuksia. Tuen saamiseksi tarvitaan hakemuksen liitteeksi lääkärin lausunto.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi