Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Kotimaa

Stubbin seuraaja lopettaisi keskitetyt työsopimukset

  • Karjalainen
Espoolainen varakansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) tekisi suurremontin ammattiyhdistysliikkeen asemaan Suomessa. Lepomäki (kuvassa) haluaisi lopettaa ammattiyhdistysten jäsenmaksujen verovapauden. Myöskään työehtosopimusten yleissitovuus ei kuulu hänen mielestään oikeusvaltioon.

-  Töihin kykenevä ihminen kykenee ratkaisemaan, haluaako hän neuvotella omasta palkastaan vai antaako hän sen mandaatin jollekin yhdistykselle. Tiedän aika monta nuorta, jotka menisivät mielellään edes osittain heidän omaa alaansa sivuaviin töihin alhaisemmalla palkalla, jos siihen olisi mahdollisuus, sanoo ajatuspaja Liberan tutkimusjohtajana työskentelevä Lepomäki.

Lepomäki perustelee ajatuksiaan työmarkkinoiden elvyttämisellä. Hän sanoo olevansa huolissaan Suomen talous- ja työllisyystilanteesta ja kansainvälisestä kilpailukyvystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lepomäestä tulee uusi kansanedustaja, jos ja kun ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) valitaan europarlamenttiin kevään vaaleissa. Arvion mukaan eduskunnassa ei ole tällä hetkellä yhtään kansanedustajaa, joka kannattaisi yhtä vapaata markkinataloutta kuin Lepomäki.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa