Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Kotimaa

Halla-ahon vierailu yltyi väittelyksi Lieksassa

  • Karjalainen
Kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) eurovaalikiertueen keskustelutilaisuus Lieksan kulttuurikeskuksessa päättyi kiivaansävyiseen väittelyyn Halla-ahon, paikallisten maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten välillä.

Ennen väittelyn asteelle jäänyttä keskustelua Halla-aho kävi läpi muun muassa perussuomalaisten keskeisiä maahanmuuttokriittisiä teesejä, kuten kustannusten laskemisen vaikeutta ja maahanmuuttajien heikkoa työllistymistilannetta.

-  Jos maahan muuttaisi ainoastaan helposti kotoutuvia ja itsestään työllistyviä ihmisiä, niin maahanmuutto aiheuttaisi paljon vähemmän keskustelua ja kriittisiä asenteita, Halla-aho sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskustelussa sivuttiin myös kohua herättäneitä kokoustilapuheita, kuten myös sitä, miksi maahanmuuttajista puhutaan usein negatiiviseen sävyyn.

-  Ongelmat eivät synny siitä, että joku lausuu harkitsemattomia maahanmuuttajista ja puhuu heille rumia. Ongelma on siinä, että jotkut maahanmuuttajaryhmät ovat onnistuneet omalla toiminnallaan luomaan itsestään hyvin kielteisiä mielikuvia, Halla-aho arvioi.

Lauantaina järjestettyyn tapahtumaan osallistui parisataa henkilöä, joista karkeasti noin puolet oli maahanmuuttajia.

Lue lisää sunnuntain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi