Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Kotimaa

Syrjäläinen harkitsee rikosilmoitusta Halla-ahosta - useita vihaisia puhelinsoittoja

  • Karjalainen
Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen harkitsee rikosilmoituksen tekoa kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) blogissaan esittämistä väitteistä.

Halla-aho väittää maanantaina julkaistussa blogikirjoituksessaan, että tilintarkastajat esittivät vastuuvapauden epäämistä Syrjäläiseltä ja johtavalta sosiaalityöntekijältä Tarja Lehdolta maahanmuuttajien toimeentulotukiasioiden epäselvyyksien vuoksi.

Halla-aho linkitti blogiinsa vuotta 2011 koskevan Lieksan tilintarkastuskertomuksen. Sen mukaan maahanmuuttajille on myönnetty toimeentulotukea ilman kirjallista hakemusta ja ylipäätään kevyemmin perustein kuin kantaväestöön kuuluville ihmisille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Halla-ahon siteeraamaa tilintarkastuskertomusta ei ole periaatteessa olemassakaan. Se on käsitelty 21. kesäkuuta 2011, mutta tarkastuslautakunta kokoontui uudestaan jo juhannuspäivänä, koska huomasi virheensä, Syrjäläinen sanoo.

-  Ensimmäinen asiakirja pääsi vain lipsahtamaan valtuutetuille, vaikka meitä syytettyjä ei ollut siinä kuultu.

Tilintarkastus tuli lopulta valtuuston käsittelyyn vasta syksyllä. Syrjäläiselle ja Lehdolle myönnettiin vastuuvapaus heidän tarkastuslautakunnalle antamiensa kirjallisten selvityksen jälkeen.

Syrjäläisen mukaan hän on saanut Halla-ahon kirjoituksen jälkeen useita vihaisia soittoja eri puolilta Suomea.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusi-Suomi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi