play

Uuden levynsä julkaisevalle Happoradiolle oma tv-kanava

Toimitus

Joensuulaisvoimin maineeseen ponnistanut Happoradio-yhtye tekee jonkinlaista kevyen musiikin historiaa Suomessa. Yhtye julkaisee huomenna perjantaina uuden albumin Elefantti, ja samana päivänä 21. helmikuuta yhtyeelle avataan päiväksi oma televisiokanava. Kello 12 lähtien kahdeksan tunnin ajan kanavapaikalla 17 tulee täysi paketillinen ohjelmaa pelkästään Happoradiota.
- Tämä idea televisiokanavasta kuulosti niin hullulta, että siihen päätettiin lähteä heti mukaan, Happoradiolle musiikkia tekevä, yhtyeen laulaja Aki Tykki toteaa.
Kanavan ohjelma pitää sisällään neljä tuntia Happoradio-materiaalia ja se pyöritetään läpi kahteen kertaan. Tarjolla on kaksikin dokumenttia, joista uudempi dokumentti kertoo Elefantti-biisin synnystä treenikämpältä aina Lehmon studiolle ja laulun sanoja rustaavan Aki Tykin kotiin saakka. Lisäksi tarjolla on Happoradion kaikki musiikkivideot ja yhtyeen keikkataltiointi Helsingin Circuksesta ennen levytystauolle siirtymistä.
Uuden levyn sanoituksia Tykki kuvailee entistä onnellisemmiksi.
- Kuuntelin vähän aikaa sitten kolmea viimeisintä levyämme. Puolimieli-levy varsinkin kuulosti tosi ahdistuneelta. Uusi levy on raikkaampi kaikin puolin. Elämä on ilmeisesti seesteytymässä.