Torstai, 24.1.2019 
Senja
Kulttuuri

Ukkosmaine-yhtyeen Lasse Turunen yhteistyössä Frederikin kanssa

  • Karjalainen

Musiikki ei välttämättä tunne rajoja. Machomusiikillaan tunnetuksi tullut ja edelleen tiiviisti keikkaileva Frederik mieltyi siinä määrin Joensuusta kotoisin olevan rokkari Lasse Turusen, 32, tapaan käsitellä syntetisaattoreita, että pestasi tämän tuottamaan seuraavan levynsä ja samalla tekemään sille kappaleita.

Turunen yllättyi, kun Frederik yhtenä päivänä soitti, pyysi teknoa levylleen ja toivoi samalla syvemmänkin yhteistyön aloittamista. Mikäpä siinä, Turunen tuumi.

Turunen on säveltänyt puolet Frederikin näillä näkymin vielä tänä keväänä ilmestyvän albumin biiseistä. Mutta vain säveltänyt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Frederikin musiikin teksti on sellaista, jota en osaisi edes tehdä. Vaikka tykkään tekstittää biisejä, niin Frederikin musiikin huumori on sellaista, joka ei ainakaan minulle ole se helpoin laji.

Ukkosmaine-yhtyeessä soittavalle Turuselle rockmusiikki on tähän saakka ollut se omin laji. Siitä huolimatta Turunen ei ole valmis vetämään kovin syviä raja-aitoja popmusiikin ja iskelmän välille.

- No, saattaa siinä olla tietty asenne-ero. Iskelmäpuolella on ehkä enemmän niin sanottua rahamusiikkia, mutta on sitä toisaalta myös rokkipuolella, Turunen määrittelee.

 

Lue Turusesta lisää keskiviikon Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa