Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Kotimaa

Levy-yhtiö: Digitalisoituminen ei ole huono, vaan väistämätön asia

  • Karjalainen
Liperin Ylämyllyllä toimiva Pilfink Records on vakiinnuttanut paikkansa merkittävänä suomalaisena levy-yhtiönä. Katalogissa on jo 130 nimikettä, ja Ondinen ja Alban rinnalla Pilfink on kolmas merkittävä klassisen musiikin julkaisija Suomessa.

Pilfinkin levyjä on jo muutaman vuoden ajan saanut myös Yhdysvalloista, ja vastaavan tuottajan Jarmo Kähkösen mukaan paikallinen jakelija Albany Music Distributors toimii hyvin.

-  Jakelupisteitä on kolmattasataa, Kähkönen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Se on kuitenkin vain osatotuus.

Cd-levyjen myynti on kovassa murroksessa myös klassisen musiikin osalta. Esimerkiksi Ruotsissa kaikesta levymyynnistä 80 prosenttia on latauksia ja streamauksia, joissa musiikkia ei ladata vaan kuunnellaan palvelimelta.

-  Se on tulevaisuus. Fyysinen levy on eksklusiivituote, Kähkönen myöntää.

Pilfink on tehnyt sopimuksen myös norjalaisen Phonofile-yhtiön kanssa, jonka kautta yhtiön levyt saadaan tarvittaessa myyntiin kaikkiin digitaalisiin alustoihin.

-  Meidän pitää vain laittaa raksi ruutuun, että otammeko iTunesin, Amazonin vai Spotifyn. Niitähän on aika pirusti.

Osa Pilfinkin levyistä löytyy jo Spotifysta, josta tilitykset tosin saattavat olla yhdestä levystä vaatimattomimmillaan vajaan sentin luokkaa.

-  Olemme katsoneet, että heti kaikkia levyjä ei kannata sinne laittaa. Silloin kukaan ei osta yhtään fyysistä levyä, Kähkönen kärjistää.

-  Ei digitalisoituminen ole huono, vaan väistämätön asia. Ehkä siitä tullaan jonkin ajan päästä vähän takaisin. Nyt mennään näin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa