Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
Kotimaa

Työterveyshuollon rahoitus puntariin - "ei kannattaisi kärjistää asioita"

  • Karjalainen

Työterveyshuollon rahoitus joutuu tarkasteluun sosiaali- ja terveysuudistuksessa. Eri puolueiden edustajista ja asiantuntijoista koostuva työryhmä pohtii tämän vuoden aikana sosiaali- ja terveydenhuollon monikanavarahoituksen selvittämistä ja purkamista. Monikanavaisesta rahoitusmallista luopuminen vaikuttaisi myös työterveyshuoltoon, kertoo Keskisuomalainen.

Käytännössä muutos voisi tarkoittaa esimerkiksi työnantajien saamien Kela-korvausten poistoa tai pienentämistä työterveydessä tapahtuvan sairaanhoidon osalta. Tätä ehdotti jo viime syksynä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Työmarkkinajärjestöissä vallitsee harvinaisen suuri yksimielisyys työterveyspalveluiden tärkeydestä. Sekä työnantaja- että palkansaajajärjestöissä halutaan pitää kiinni laajoista työterveyspalveluista, joihin kuuluu myös sairaanhoito.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

SAK:n asiantuntijalääkärin Kari Haringin mukaan työterveyspalveluita ja perusterveydenhuoltoa on turha asettaa vastakkain.

-  Minusta ei kannattaisi kärjistää näitä asioita.

Haringin mukaan työterveyshuollon palveluiden karsiminen aiheuttaa potilasmäärien kasvua julkisella puolella.

-  Työterveyshuollon sairaanhoidossa on 3,6 miljoonaa vastaanottokäyntiä lääkärillä vuosittain ja terveyskeskuksissa on noin 6,8 miljoonaa. Jos merkittävä osa työterveyshuollon sairaanhoidosta siirtyisi perusterveydenhuollon vastuulle, niin olisi aikamoinen haaste selvitä siitä.

Asiasta kirjoitti Keskisuomalainen.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa