Keskiviikko, 20.11.2019 
Jalmari, Jari
Kotimaa

Länsimainen ruoka sairastuttaa - Puska levitti oppejaan aasialaisille

  • Karjalainen
Thaimaalaiselle tohtorille Pairoj Saonuamille maistui Pekka Puskan kalapotti ilman voita ja kermaa sekä muut Pohjois-Karjala-projektin vähärasvaiset, kasvispitoiset ja niukkasuolaiset ruuat.

-  Hyvää ja terveellistä. Kalapotti muistuttaa thaimaalaista ruokaa. Erityisesti pidin juomana olleesta mustaherukkamehusta, hän kertoi.

Ilomantsissa herätettiin henkiin Pohjois-Karjala-projektin takavuosina järjestämät Pitkän iän pidot. Oikeaoppista projektiruokaa oli nauttimassa Parppeinpirtillä joukko Thaimaasta, Etelä-Koreasta ja Mongoliasta tulleita terveydenhoitoalan ihmisiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös paikallisia ihmisiä tapahtuma kiinnosti, pitoihin oli tullut salin täysi väkeä.

Tapahtuma oli osa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen järjestämää kansainvälistä koulutus- ja vierailuviikkoa, jossa tutustuttiin Pohjois-Karjala-projektin työhön sydäntautien ehkäisyssä.

änsimaisen ruokakulttuurin leviämisen takia sydän- ja verisuonitaudit sekä liikalihavuus ovat lisääntyvä ongelma Thaimaassakin.

-  Aiemmin ihmiset söivät paljon riisiä, kasviksia ja kasvisöljyä. Länsimaisen eines- ja pikaruokakulttuurin päästyä vallalle 2-tyypin diabetes ja verenpainetauti ovat yleistyneet, kertoi tohtori Narongsakdi Aungkasuvapala.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa