Perjantai, 19.4.2019 
Pilvi, Pälvi
Kotimaa

Pohjoiskarjalainen innovaatio saa huomiota maailmalla

  • Karjalainen
Kontiolahtelainen Plasthill Oy on ottanut kantaakseen pohjoiskarjalainen innovaation, sellukuitua ja muovia yhdistävän Kareline-komposiitin viemisen maailmalle. Toistaiseksi muun muassa kansainvälisiltä messuilta saatu huomio on yllättänyt voimakkuudellaan.

-  Samalla se on muuttanut meidän ajatusmaailmaa niin, että yhtiömme keihäänkärkenä on nimenomaan tämä materiaali, toimitusjohtaja Esa Kaasinen sanoo.

Vuonna 1996 perustetussa perheyrityksessä valmistetaan edelleen ruiskuvalutekniikalla tuotteita ”perinteisestä” muovista. Kovasti kilpailtu ruiskuvalualan tuotanto kuitenkin vain tukee tavoitetta luoda puukuitukomposiitista firman ykköstuote.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kareline-brändin alla kulkeva komposiitti on yhdistelmä havusellua ja muovia. Tuoteperheen toimi markkinoille vuonna 2005 Kareline Oy, joka kuitenkin päätyi konkurssiin vuonna 2010. Plasthill osti konkurssipesän liiketoiminnot vuonna 2011.

Kareline-komposiittia tähän mennessä käytetty muun muassa Plasthillin omissa tuotteissa, kuten messuilla esitellyssä tarjoilulautasessa, joensuulaisen Meskari Oy:n Kupilka-eräastioissa, liperiläisen Eko-Aimsin harjoitteluaseissa ja heinävaaralaisen Flaxwoodin kitaroissa.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa