Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Kotimaa

Perhepäivä avaa metsästyksen myytit - "hyvin toisenlainen kuva"

  • Karjalainen
Metsästysseurat eri puolilla maata järjestävät kaikille alueensa asukkaille avoimia perhepäiviä ensi elokuussa.

Suomen Metsästäjäliiton ja riistakeskuksen ideoimalla tapahtumalla on pitkän perinteen omaavia esikuvia ulkomailla, ja esimerkiksi Ranskassa päivä tarjoaa mahdollisuuden osallistua myös varsinaiseen metsästykseen.

-  Meillä Suomessa avoimen metsästyksen järjestäminen on monestakin syystä vaikeata. Siksi esimerkiksi metsästysmajalla ja sen ympäristössä järjestettävä teematilaisuus on parempi vaihtoehto, sanoo metsästäjäliiton järjestötiedottaja Kai Tikkunen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teemapäivän ajankohdaksi on sovittu elokuun 16. päivä. Seurat voivat vapaasti rakentaa päivän ohjelman.

Kun perhepäivä järjestettiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten, sen ohjelmaan sisältyi muun muassa metsästyskoirien esittelyä, luontopolkuja, riistanhoitotöitä, nuotiotulilla istumista tarjoiluineen ja jopa riistaruokien valmistusta.

-  Tärkeintä on se, että vieraat pääsevät tutustumaan paikallisiin metsästäjiin ja metsästyksen monimuotoisuuteen. Sitä kautta toiminnasta välittyy hyvin toisenlainen kuva, mitä esimerkiksi netin metsästysvihamieliset keskustelupalstat tarjoavat.

Kaksi vuotta sitten tapahtumiin osallistui koko maassa noin 11  000 vierasta ja noin 2  200 järjestäjien edustajaa.

Erityisen hyvänä Kai Tikkunen pitää sitä, että vieraista noin 3  300 oli alle 15-vuotiaita, koska yhtenä tavoitteena on houkutella nuoria metsästysharrastuksen pariin.

Tapahtuman järjestäjiksi ilmoittautui 225 metsästysseuraa, joista 13 Pohjois-Karjalasta.

Seuroilta pyydettiin palautetta päivän kokemuksista. Palautelomakkeen täytti yli 170 seuraa, joiden teemapäivän alin vierasmäärä oli 3 ja ylin 350. Keskimäärin vieraita kävi seuraa kohti 48. Valtaosa seuroista oli päivään tyytyväinen tai hyvin tyytyväinen ja yli 90 prosenttia ilmoitti järjestävänsä päivän uudelleen.

Perhepäivän sopivaksi järjestämistahdiksi useimmat esittivät kahden vuoden kiertoa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi