Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Kotimaa

Työntekijä äitiyslomalle - yrittäjä joutui ottamaan 10 000 euron lainan

  • Karjalainen
Kangaskauppias Sari Auren joutui pankkiirin puheillee kattaakseen työntekijän äitiysloman aiheuttamat kulut. Kangaskauppias Sari Auren joutui pankkiirin puheillee kattaakseen työntekijän äitiysloman aiheuttamat kulut.

Orimattilalainen kangaskauppias Sari Eurén joutui ottamaan 10  000 euron lainan maksaakseen työntekijänsä äitiysloman kulut. Silti hän haluaa, että ihmiset tekisivät lapsia ja hoitaisivat heitä kotona mahdollisimman pitkään, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat.

Vanhempainvapaitten kustannusten jako koituu Eurénin mielestä tällä hetkellä kohtuuttomaksi pienyrittäjille ja naisvaltaisille aloille.

Lisää työnantajien piikkiin tuli viime kuun puolivälissä, kun EU-tuomioistuin linjasi, että jos palkattomalla hoitovapaalla oleva työntekijä tulee raskaaksi, hän on oikeutettu TES:in mukaiseen äitiysvapaan palkkaan. TES-sopimuksia on Suomessa noin 200.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen Yrittäjänaiset ry on laskenut vanhemmuuden kustannukset. Laskelman pohjana on 2  800 euron kuukausipalkka. Työnantajan kulut ovat esimerkkitapauksessa 14  263 euroa.

Yleisimpien TES-sopimusten mukaan työnantaja maksaa äitiyslomalta kolmen kuukauden palkan.

Asiasta uutisoi Etelä-Suomen Sanomat.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi