Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Kotimaa

Vanhenevan ihmisen psyykkeestä tarvitaan lisää tutkimustietoa

  • Karjalainen
Katja Kokon mielestä Suomessa vallitsee vanhanaikainen ikäkäsitys. Katja Kokon mielestä Suomessa vallitsee vanhanaikainen ikäkäsitys.
Ikääntymiseen liittyvästä psykologisesta puolesta tarvitaan lisää tutkimustietoa. Fyysisestä toimintakyvystä tietoa jo on, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat.

Psykologian tohtori Katja Kokko haluaisi edistää vanhenevan ihmisen mielen kartoitusta. Kokko on äskettäin aloittanut työnsä Jyväskylän yliopiston Gerontologian tutkimuskeskuksessa tutkimusjohtajana.

-  Olen kiinnostunut persoonallisuuden kehityksestä ja hyvinvoinnista sekä niiden yhteydestä työuriin ja ikääntymiseen, hän kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokko jatkaa professori Lea Pulkkisen 1960-luvulla aloittamaa pitkittäistutkimusta, jossa on seurattu yli kolmensadan keskisuomalaisen elämää 8-vuotiaasta alkaen. Nyt tutkittavat ovat viisikymppisiä.

Kokko kerää aineistoa tutkimusryhmäläisistä kuusikymppisiksi ja ehkä vielä senkin jälkeen.

-  Heidän kanssaan on ollut hieno mahdollisuus siirtyä keski-iän kehityksen ymmärtämisestä ikääntymisen prosesseihin. Gerontologian tutkimuskeskuksessa teemme monitieteistä yhteistyötä sekä Jyväskylän yliopiston sisällä että Tampereen yliopiston kanssa, hän selvittää.

Asiasta kirjoitti Etelä-Suomen Sanomat: http://www.ess.fi/uutiset/

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi