Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Kotimaa

Tyrmäys mielikuville - 96 prosenttia ei ole käyttänyt kannabista ainakaan vuoteen

  • Karjalainen

Enemmistö suomalaisista, 96 prosenttia, ei ole edellisen vuoden aikana kokeillut kannabista, vaikka sen käytön yleisyydestä voikin saada eri kuvan julkisesta keskustelusta, uutisoi Savon Sanomat.

Kannabiksen tarjonta on kuitenkin Suomessa lisääntynyt. Huumevalikoima on ylipäätään laventunut etenkin nettikaupan vuoksi. Kannabiksen tarjontaa on lisännyt myös kotimaisen kasvatuksen raju yleistyminen.

Uusimman kyselytutkimuksen mukaan joka viidennelle 18-vuotiaalle nuorelle miehelle tai naiselle Suomessa on tarjottu huumeita. Ylivoimaisesti useimmiten nuorille tarjotaan kannabista, joka on tällä hetkellä Suomen yleisin huume.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tieto perustuu laajaan nuorten terveystapatutkimukseen, jonka tulokset on julkaistu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tämän vuoden huumeraportissa.

THL:n uuteen Huumetilanne Suomessa 2013 -raporttiin on koottu käyttäjäkyselyt, viranomaistilastot ja uusin tutkimustieto huumausaineiden käytöstä Suomessa.

- Huumeiden tarjoaminen joka viidennelle nuorelle on paljon. Se kertoo, että tarjontaa on todella paljon. Voi vain toivoa, että mahdollisimman moni osaa kieltäytyä, vs. rikoskomisario Esko Heiskanen Itä-Suomen poliisin huumeryhmästä arvioi.

Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Muokattu klo 11.00: 96 prosenttia ei käyttänyt kannabista edellisen vuoden aikana. Aluksi sähkeessä uutisoitiin virheellisesti, että 96 prosenttia ei ole koskaan käyttänyt kannabista.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta