Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Kotimaa

Melkein kotona - Arvi Perttu pääsi takaisin Karjalaan

  • Karjalainen
13 vuotta Suomessa eivät ole taittaneet kirjailija Arvi Pertulta (kuvassa) slaavilaista, ilmeikästä puhumisen tapaa, johon koko vartalo osallistuu.

Kun kuuntelee Pertun tarinointia, hänet voisi hyvin kuvitella television puheohjelman vakiokommentaattoriksi, joka raivostuttaisi puolet ja riemastuttaisi loppuja.

Sohva, jolla Perttu istuu, ei ole kuitenkaan helsinkiläisessä tai tamperelaisessa tv-studiossa, vaan lieksalaisessa kaupungin vuokratalossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Minä olen niin väsynyt, niin väsynyt. Minulla on vieläkin Venäjän passi taskussani, ja sydämeni on niin raskas, lehtiä ei jaksa lukea, telkkaria ei voi katsella! Ihan oikeasti, puhutaan jostain muusta, Perttu vaikeroi.

Puhe on tietysti taas kääntynyt Ukrainan ja Krimin tapahtumiin.

Vuodenvaihteesta lähtien Lieksassa asunut kirjailija itse on lietsonut Ukraina-keskustelua viime päivinä sosiaalisessa mediassa, julkaissut muun muassa kärkevän, sekä venäläisiä että suomalaisia kritisoivan kolumnitekstin, joka ei mennyt läpi sanomalehti Karjalaiselta.

-  Aluksi on hienoa saada vihapuhetta, se kiihottaa, nostattaa väittelemään, kirjoittamaan lisää. Sitten siihen turtuu. Sitä keskustelua on niin paljon, Perttu huokaisee.

Lue lisää sunnuntain Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa