Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Rehtori huolissaan alaikäisten nuuskaamisesta - roskiksissa venäjänkielisiä purkkeja

  • Karjalainen

Kontiolahden koulun rehtori Anna Renko on huolissaan alaikäisten oppilaiden nuuskan käytön lisääntymisestä. Rengon mukaan koulun alueelta ja roskiksista löytyy venäjänkielisiä nuuskapurkkeja, joita on myös saatu oppilailta. Rehtori kuulee, mitä opettajat näkevät ja siivoojat löytävät koulusta.

Hänestä Kontiolahden koulussa tarvitaan valistusta muustakin kuin perinteisen tupakan vaaroista.

-  Myös sähkötupakka on meillä uusi ilmiö, mutta sitä on näkynyt nuorten käytössä vain jonkin verran. Eniten poltetaan perinteistä tupakkaa. Oppilaat tarvitsevat enemmän valistusta, ja olemme miettineet, että ensi syksynä nuuskasta puhutaan koulussa vahvemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tupakkatuotteiden käyttö ei ole koulussa sallittua, ja Renko vakuuttaa, että myös nuuskaan suhtaudutaan erittäin kielteisesti. Tarvittaessa nuori joutuu sylkäisemään nuuskamällin suustaan pois.

-  Ilman muuta asia tarkistetaan, mutta emme me voi mennä katsomaan oppilaan suuhun, Renko toteaa.

Nuuskaa nuorille välittävät Rengon arvion mukaan tutut täysi-ikäiset ihmiset bensamatkoiltaan rajan takaa. Kyseessä voi olla esimerkiksi poikaystävä, siskon tai isoveljen kaverit.

-  Nuuskaa tuodaan bensanhaun yhteydessä Venäjän puolelta samalla tavalla kuin tupakkaa ja alkoholia. Joku sitä vaan näyttää tuovan, mutta en osaa sanoa, kuinka laajaa nuuskan välittäminen täällä lopulta on, Anna Renko pohtii.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi