Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Vesivahingoista satojen miljoonien menot - "Putkistot kestävät 30-40 vuotta"

  • Karjalainen
Suomalaiset ovat paperilla varakas kansa, mutta varakkuus on hyvin kapeaa: peräti 90 prosenttia keskivertosuomalaisen varallisuudesta on kiinni omassa asunnossa.

Tämä tiedetty tosiasia tuli jälleen sanotuksi Suomen Omakotiliiton Hyvän talonpidon kiertueella. Siksi talon - pääasiallisen omaisuuden - hoitoon kannattaa kiinnittää huomiota.

-  Taloilla on elinkaarensa ja kestoikänsä. Esimerkiksi putkistot kestävät 30-40 vuotta, projektipäällikkö Pentti Heikkurinen Suomen Omakotiliitosta kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näin ollen 1960-70-luvuilla rakennetuissa taloissa kannattaisi katsella putkistot läpi, jotta vesivahingoilta vältytään.

Uponorin käyttövesiremonttia esitellyt myyntiryhmäpäällikkö Sami Merasto Uponorilta oli samaa mieltä.

-  1980-luvulla muoviputkitekniikka oli vasta alkutaipaleellaan.

Vesivahinko on kallis tikki, joka vaikuttaa vielä senkin jälkeen, kun vahinko on saatu korjattua täysin asianmukaisesti. Eri puolilla maata on huomattu, että vesivahingon koneita omakotitaloja karsastetaan selkäydinreaktiolla. Sami Meraston esittelemän tilaston mukaan putkiston kartoitus pitäisi tehdä puolessa miljoonassa suomalaistalossa.

-  Vakuutusyhtiöt korvaavat vuodessa 25  000 vesivahinkoa, joista 62 prosenttia sattuu omakotitaloissa. Kun keskimääräinen korvaussumma on 4  000, on kyse sadan miljoonan euron menoerästä.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi