Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Kotimaa

Susialueilla asuville ihmisille avattu uusi keskustelufoorumi

  • Karjalainen
Susialueilla asuville ihmisille on avattu keskustelufoorumi, jota käytetään sudenhoitosuunnitelman päivityksen pohjana, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö. Foorumilla on mahdollisuus vaihtaa näkemyksiä siitä, miten susien suhteen voitaisiin toimia.

Maa- ja metsätalousministeriön tämän vuoden merkittävimpiä hankkeita on Suomen susikannan hoitosuunnitelman päivittäminen. Ministeriö on tulosohjannut päivitystyön Suomen riistakeskuksen tehtäväksi. Luonnos uudesta sudenhoitosuunnitelmasta on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Hoitosuunnitelmatyössä etsitään uudenlaisia toimenpiteitä, joilla susikannan hoidon tarpeisiin voidaan nykyistä paremmin vastata. Keskeisenä tavoitteena on turvata niin ihmisten sosiaalinen kestävyys sutta kohtaan kuin elinvoimaisen susikannan säilyminen. Keskustelufoorumi antaa ihmisille mahdollisuuden osallistua alusta alkaen kannanhoidon suunnitteluun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syksyllä järjestetään osalla susireviireistä työpajoja, joissa kehitetään yhdessä susireviirillä asuvien kanssa toimenpiteitä. Työpajoihin kutsutaan laajasti eri ryhmien edustajia susireviirialueelta. Lokakuussa pidetään alueellisen riistaneuvoston järjestämät tilaisuudet sidosryhmille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa